top of page

Trivselsøkonomi breder sig i Europa

Både på EU-niveau og nationalt i andre medlemslande er der stigende interesse for trivselsøkonomi. Den danske konference om trivselsøkonomi er en del af et større netværk at konferencer på tværs af hele Europa. Mindst fire andre konferencer skal afholdes i europæiske lande i løbet af 2024.

51Rre7jy18L.jpg

Beyond Growth Conference 2023

I maj 2023 deltog over 7000 politikere, akademikere, erhvervsfolk, aktivister og andre interesserede i Beyond Growth Conference i EU-Parlamentet i Bruxelles. Konferencen var arrangeret af parlamentsmedlemmer fra 20 forskellige politiske grupper. Den var en stor succes, og en ny retning for det økonomiske system, der fokuserer mere på menneskers trivsel og planetens bæreevne, stod som en tydelig vision.

"A growth model centred on fossil fuels is simply obsolete"

- Ursula von der Leyen (formand for Europa-Kommissionen) i åbningstale på konferencen.

Læs mere om konferencen her

Nationale konferencer om trivselsøkonomi i Europa 2024

Som direkte konsekvens af konferencen i EU-Parlamentet har en række medlemslande nu taget initiativ til at holde konferencer, der søger at fortsætte arbejdet med trivselsøkonomi på nationalt niveau. I en tid med tiltagende politisk polarisering og multiple kriser skal konferencerne understrege og arbejde med vores fælles behov for at leve gode liv på en bæredygtig planet. De skal være platform for, hvordan vi på demokratisk vis kan orientere vores økonomi mod at levere en bæredygtig fremtid for alle.

Indtil videre er det bekræftet, at der skal holdes konferencer i Østrig (13.-15. maj), Italien (18.-19. april), Irland (25.-26. juni) og Frankrig (slut september).

Bag Beyond Growth Netværket står følgende organisationer:

foee_landscape_300dpi.jpg
EEB_logo_Final.png
YFJ-logo-blue-regular.png
WEAll-logo.png
bottom of page